Студено пресованото олио OLLEO посети световното кулинарно изложение Gulfood в Дубай

OLLEO посети Gulfood 2023: най-голямото кулинарно изложение в света, което ежегодно се провежда в Дубай. В него взеха участие над 5 223 водещи компании в хранително-вкусовата промишленост и представиха повече от 100 000 нови продукта от 125 държави.

Gulfood е изключително събитие за обмен на добри практики и опит между производителите на храни и напитки от цял свят. Ежегодно събитието е посещавано от световно известни шефове, които демонстрират на практика най-новите тенденции в кулинарията и подпомагат развитието на кулинарната екосистема е световен мащаб. По време на събитието се представят иновативни продукти, а световните лидери в производството на храни и напитки използват изложението като своеобразна платформа, в рамките на която анонсират предстоящи дейности и новини.

OLLEO също беше там със собствен щанд в сектор “Световна Храна”, където посрещна десетките хиляди любители на висококачествената, здравословна кухня. Щастливи смe, че OLLEO успешно изпълни мисията си да разкаже за високото качество на българските хранителни изделия и да представи България като лидер в производството на изчистени, натурални продукти.

С какво OLLEO впечатли посетителите на Gulfood?

В рамките на изложението десетки хиляди кулинарни професионалисти и любители от цял свят се влюбиха в уникалните продукти на OLLEO. Най-впечатляващ за тях се оказа изчистеният процес на производство – от посевите до крайния продукт, както и високото качество на студено пресованото олио. OLLEO получава своя чист, плътен и наситен вкус, благодарение на изцяло естествените, не генно модифицирани слънчогледови семена, използвани за производството му. Цялостния процес е прецизно контролиран –  от подбора на суровината и обелването на слънчогледовите семки посредством машини от последно поколение, до производството на студено пресованото олио и неговото пакетиране.

Oсвен неустоимите вкусови качества, които OLLEO притежава, посетителите оцениха високо и съдържанието му на полезни, подпомагащи здравословния начин на живот, хранителни вещества. Продуктът е богат на лецитини, протеини, Омега-6, Омега-9, витамини А и Е и още. OLLEO НЕ съдържа ГМО и в производството му не са използвани хексани или разтворители.

“Много е удобно! За първи път виждам подобен продукт и определено бих го използвала в ежедневието си.”

  • Посетител на Gulfood 2023

Разбира се, впечатляващи за посетителите бяха и иновативните опаковки на OLLEO мини, които не се разливат, не оставят мазни петна и нямат аналог на българския пазар. Всяко OLLEO мини съдържа еднократна доза от 8 мл. или 14 мл. висококачествено слънчогледово олио с различни вкусове, соев сос или балсамов оцет. За да изпозлват продукта, потребителите трябва просто да отчупят горната част на опаковката и да овкусят своите салати и студени предястия.. Благодарение на уникалната опаковка, продуктът може да се използва лесно и бързо и навсякъде – в офиса, вкъщи, навън и дори над облаците.

Собственици на ресторанти и заведения за хранене, които присъстваха на изложението, също проявиха интерес към OLLEO мини. Според тях, еднократните дози слънчогледово олио, балсамов оцет и соев сос предоставят възможност за удобен и лесен начин на овкусяване на храната както на място в ресторанта, така и при извършване на доставки по домовете.

“Старая се да предлагам изключително високо качество на обслужване в моя ресторант. Мисля, че този продукт предлага страхотни възможности за приложение в нашия бранш, защото не просто има чудесно качество, но и е изключително лесно да се използва, а и изглежда добре.”

  • Собственик на заведение за бързо хранене, посетител на Gulfood.

Още за Gulfood 2023

Gulfood споделят, че изложението през 2023 г. бележи 30% ръст в посетителите, които тази година са били над 134 460 кулинарни ентусиасти от повече от 195 държави.

Участниците в изложението имаха възможност да се запознаят с последните тенденции в хранително-вкусовата промишленост, да почерпят опит от лидерите в кулинарията и да създадат нови партньорства и бизнес отношения с международни компании, опериращи в хранително-вкусовата промишленост. Неведнъж световните трендове в кулинарията стартират именно от Gulfood.

Разбира се, освен от производители на храни и напитки, изложението е посещавано и от любителите на световната кухня и тези, които обичат да похапват вкусна, качествена храна.

А сега накъде?

След като се разходи до Дубай, е време OLLEO да се върне на нашия континент. Затова го очаквайте на световното изложение на храните и напитките Anuga в град Кьолн в Германия. От 7-и до 11-и октомври OLLEO ще ви очаква на щанд Е097 в хале 4.1.

А, ако нямате търпение до тогава, можете да си грабнете едно OLLEO от обектите, с които работим в магазинната мрежа или директно от нашия онлайн магазин.